Forklar forskjellen på det gamle og det nye testamentet. Videre diskuter følgende påstand: Kirken hevder at Bibelen er Guds ord. Hvorfor er dette et trosspørmål og ikke spørsmål vitenskapen kan svare på?
Som vi alle vet deles Bibelen opp i to deler; det gamle og det nye testamente. I det gamle testamente finner vi 39 bøker, mens vi i det nye testamente finner 27 bøker. Altså består bibelen av 66 bøker.
Det gamle testamente er skrevet på hebraisk, og er i stor grad identisk med de hellige skriftene i jødedommen. Bøkene i det gamle testamente deles opp i fire grupper; Mosebøkene, de historiske bøkene, profetbøkene og de poetiske bøkene. Disse bøkene er i hovedsak historiske bøker med unntak av de poetiske bøkene som består av salmer, enkelt og greit.
Det nye testamente derimot, ble skrevet på gresk og kan også deles inn i fire grupper; evangelieskriftene, Apostelens gjerninger, brevene og Johannes’ åpenbaring.
Hovedforskjellen mellom det gamle og det nye testamente er først og fremst språket de er skrevet på. Det gamle er skrevet på hebraisk mens det nye er skrevet på gresk. Det gamle testamente er ikke anerkjent av kirken og handler for det meste om jødenes historie, mens i det nye testamente regnes alt som sant, og det hele handler om de kristne. Man kan derfor si at kristendommen er et utspring av jødedommen.
På samme måte som alle andre bøker, er Bibelen en bok man kan studere. Den store forskjellen er at Bibelen har Jesus Kristus som sentrum. Bibelen er Guds ord fordi den handler om Guds handlinger i historien, først og fremst gjennom Jesus. Dette er umulig å bevise på noen som helst vitenskaplig måte. Man blir derfor nøtt til å tro på det. Enten så tror man, eller så tror man ikke.
Bibelen består av en hel del feil sett fra den moderne vitenskapens side, og siden bibelen fremsier at bibelen er Guds ord, må den kristne tro på dette. Derfor blir det uinteressant om vitenskapen motsier at jorda ble skapt på syv dager, på samme måte som at bibelen er Guds ord.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar